Verdens bedste pebernødder med chili

Forfatter: Karin Philbert Engel

Karins pebernødder

Ingredienser – til ca 6 plader:

400 g mel

250 g smør

200 g sukker

2 spsk mørk sirup

1 æg

1 hel chilifrugt – styrke efter behag og smag ( chiliflager kan også anvendes)

2 tsk natron ( eller 1 tsk bagepulver og 1 tsk. hjortetakssalt)

2 tsk stødt ingefær

2 tsk stødte nelliker

3 tsk stødt kanel

3 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk stødt sort peber

(Alt gerne med top hvis man elsker krydderier)

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde og hak den friske chili heri. Lad simre 10 min og trække 10 min.

Si det ned i en skål med sukkeret og pisk det godt sammen. Tilsæt æg og sirup, og pisk det med.

Bland alle tørre krydderier og hævemiddel godt sammen med melet, og sigt det i blandingen og ælt alt godt sammen.

Kan evt. hvile i køleskab, men det er ikke nødvendigt…

Tril lange tynde stænger, og skær dem i skiver ca. 1 x 1 cm, og sæt dem på pladen med 1 1/2 – 2 cm mellemrum, da de hæver godt op.

Bages ved 180 gr i ca 10-12 min, eller til de har let gylden farve.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *