Varm chokolade med kaffe og chili

Forfatter: Kristine Kromann

059

Ingredienser:

150 g mørk chokolade

1 dl kaffe

5 dl mælk

1 frisk, rød chili – flækket og fri for kerner

3 spsk sukker

evt. ½ stang vanille – flækket

evt. piskefløde til flødeskum

Sådan gør du:

Skær chokoladen i små stykker.

Hæld kaffen i en tykbundet gryde og opløs chokoladen heri ved svag varme og under konstant omrøring.

Tilsæt chili, sukker og evt. vanille. Tilsæt mælken lidt ad gangen og bring chokoladen op til kogepunktet – under stadig omrøring.

Tag vanillestangen og chilien op, og servér chokoladen varm – top evt. med letpisket flødeskum.

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Varm chokolade med kaffe og chili

  1. Uhmmmmm – det smager helt fantisk 🙂

    Vi undgår hvidt sukker og ko-produkter i øjeblikket, så den blev lavet med 1½ spsk sukrin, mandelmælk og kokosfløde. Vi brugte lidt chilipulver i stedet for frisk chili og brugte vanillapulver (ikke vanillasukker). Mængderne og fremgangsmåden præcis som i opskriften ellers. Det var helt vildt lækkert.

    Det er ikke sidste gang at vi drikker varm chokolade med kaffe og chili en kold vintereftermiddag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *