Syltede hvidløg med chili og krydderurter

Forfatter: Lili Bermann

Lili's hvidløg

Ingredienser:

6-8 hele hvidløg (afstem efter glasset)

3 dl æblecidereddike

3 spsk sukker

1 strøget spsk salt

Chili – tørret eller frisk efter behag (jeg brugte 1 stk mellemstyrke)

Citrontimian – 5 friske kviste (eller anden krydderurt)

Evt. Atamon efter anvisning på flasken

Sådan gør du:

Pil hvidløgsfed indtil du har nok til fylde et ½ l sylteglas. Man kan overhælde dem med kogende vand og lade dem trække 1 minut hvis de er svære at pille. Det gjorde jeg nu ikke.

Kog en lage af eddike, sukker, salt, chili og timian. Kog lagen i 5 minutter med låg.

Tilsæt derefter hvidløgsfeddene og bring dem i kog. Kog 2 minutter.

Hæld derefter det hele på et skoldet glas og luk til.

Man kan evt. bruge Atamon (det gjorde jeg).

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Syltede hvidløg med chili og krydderurter

  1. Jeg har netop fulgt din opskrift og har lavet et glas, men hvidløgende har fået noget der ligner blå mug nede i bunden efter de er blevet kogt.
    De skulle være friske og ingen af dem havde det før de blev kogt i eddiken, hvordan kan det være det sker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *