Syltede chili (Habanero, Serrano og Jalapeño)

Forfatter: Don Olsen

Syltede chili - 1

Ingredienser:

500 g. i alt af Habanero, Serrano og Jalapeño chile, godt vasket og skåret i skiver

½ hvidløg, skrællet 

½ mellemstort løg, skåret i skiver

1½ dl. kogt vand

3 ½ dl. æblecidereddike

5 hele allehånde

En kvist af urter (laurbærblade, timian, merian, oregano)

1 tsk. bordsalt

1 tsk. rørsukker eller honning

Sådan gør du:

Sæt en liter vand over i en gryde ved høj varme.

Når det begynder at koge,  tilføjes chili, hvidløg og løg, og når det koger igen, lader du det koge i tre minutter. Hæld derefter vandet fra chilierne i en si.

Opvarm eddike og vand med urter,  allehånde, salt og sukker, bland og lad det simre fem minutter.

Kom chilioerne i steriliseret 1-1 ½ l. krukke/glas. Tilsæt den kogende marinade så der er en centimeter mellem toppen af krukke/glas og indhold.

Luk krukke/glas tæt og lad afkøle til stuetemperatur.

De syltede chilier stilles et køligt, mørkt sted i fire til syv dage før servering. Efter åbning af krukke/glas opbevares i køleskab.

Holder op til et år.

Efter jeg fik kendskab til BOC chile ville jeg skifte habanero ud med BOC eller tilsætte BOC.

Syltede chili - 2

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *