Sweet Fake

Forfatter: Carsten Andersen

Sweet Fake

Giver knapt 12 l.

Kaldte den Sweet Fake . ( afhængig af hvor mange af de Hotte” der kommes i )

Ingredienser:

5 – 600 gram chili,  blandede – også en del af dem fra øverste hylde

2 kg rødløg skåret i grove tern

7 dl olivenolie eller rapsolie

4 ds. hakkede tomate

4 mellemstore ds. tomatpure

1,2 kg friske tomater

8 stk hele hvidløg, pillet i fed og delt en enkelt gang

2 flasker æbleeddike

12 dl alm. lagereddike

12 dl vand

1 kg sukker ( alm .)

500 gr. brun farin

Salt…. start forsigtigt med 3 spsk. og smag til løbende

5 dl limesaft

2 kg snackpeber ( i grove tern )

6 stk, peberfrugt. ( i grove tern )

Sådan gør du:

Løg, chili og hvidløg klargøres ( rensede ikke chili for frø ).

Steg løgene til de er bløde og søde i halvdelen af olien.

Tilsæt tomat, chili, tomatpure, peber, snackpeber, peberfrugter, sukker, salt, vand, eddike og hakkede tomater og resten af olien.

Jeg lod det sime i en halv time, hvorefter det fik en grundig tur med stavblender efter det var kølet en smule.

Da alt var blendet grundigt , kom det tilbage på komfur og bragt i kog ( smag nu på det ) og tilsæt evt. mere salt eller eddike.

Tilsatte så farin og lod det opløses, tilsmagte og og tilsatte til sidst lime.

Kom på glas som var skoldede og Atamonskyllede SAMT at jeg kom en anelse atamon i saucen da den var rimeligt afkølet.

Alle har forskellig smag, så det er vigtigt at smage til mange gange undervejs så DU synes at den er som den skal være.

God arbejdslyst og velbekomme.

Mvh Carsten.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *