Svinekæber i chiliøl

Forfatter: Hanne Brandt

Svinekæber i chiliøl 2

Ingredienser:

10 stk. svinekæber

Smør

Salt

Peber

1 stor chiliøl – jeg brugte en Chili Klaus Ghost fra Midtfyns Bryghus

1 stort løg

Frisk chili efter smag

Serveres med eks. ovnstegte rodfrugter i tern

Sådan gør du:

Svinekæberne pudses af (hinderne skæres væk) og krydres med salt og peber.

De brunes i smør, gerne i en sautèpande hvis du har sådan en, ellers i en gryde.

Tilsæt løg skåret i store stykker, chili og chiliøl. Lad det simre i 2½ time under låg.

Kæberne fiskes op og saucen koges lidt ind – den kan evt. jævnes nu.

Resultatet var super lækkert. Ikke så stærkt som jeg havde forventet, men der var bid i det. Det er altså bagte rodfrugter, den reducerede sauce som kæberne har kogt i, selve kæberne som nærmest smuldrede og så de løg og chili som var med i braiseringsøllen. Den brugte vi som en slags relish…..det kan anbefales…..og næste gang skal jeg bruge mere stærk chili en den ene som jeg startede med her.

Svinekæber i chiliøl 1

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *