Forfatter: Hanne Brandt
Ingredienser:
10 stk. svinekæber
Smør
Salt
Peber
1 stor chiliøl – jeg brugte en Chili Klaus Ghost fra Midtfyns Bryghus
1 stort løg
Frisk chili efter smag
Serveres med eks. ovnstegte rodfrugter i tern
Sådan gør du:
Svinekæberne pudses af (hinderne skæres væk) og krydres med salt og peber.
De brunes i smør, gerne i en sautèpande hvis du har sådan en, ellers i en gryde.
Tilsæt løg skåret i store stykker, chili og chiliøl. Lad det simre i 2½ time under låg.
Kæberne fiskes op og saucen koges lidt ind – den kan evt. jævnes nu.
Resultatet var super lækkert. Ikke så stærkt som jeg havde forventet, men der var bid i det. Det er altså bagte rodfrugter, den reducerede sauce som kæberne har kogt i, selve kæberne som nærmest smuldrede og så de løg og chili som var med i braiseringsøllen. Den brugte vi som en slags relish…..det kan anbefales…..og næste gang skal jeg bruge mere stærk chili en den ene som jeg startede med her.