Spinatkarry med kalkun

Forfatter: Kristine Kromann

Kristines spniatkarry med kalkun 2

Ingredienser:

1 pakke helbladet spinat, frisk eller optøet, ca. ½ kg

1½ dl fløde

Evt. ½ dl kokosmælk

1 spsk. hel koriander

1 spsk. hel spidskommen

Frisk eller tørret chili efter smag – jeg bruger 1 – 2 tørrede Criolla Sella

2 tsk. karry

1 tsk. gurkemeje

Frisk ingefær på størrelse med en stor valnød

4 – 5 forårsløg inkl. den grønne top

2 – 3 fed hvidløg

500 g kalkunbryst i strimler

Olivenolie og kokosolie

Salt og evt. peber

Tilbehør:

Ris, peanuts, tomatbåde, mango eller ananas i skiver, ekstra chili.

Sådan gør du:

Mal chili, spidskommen og koriander i en krydderikværn. Svits de tørre krydderier, også karry og gurkemeje i en blanding af olivenolie og kokosolie – ca. 5 min. ved jævn varme.

Rens og hak imens forårsløg, hvidløg og ingefær. Tilsæt disse på panden og lad det hele svitse 5 min. mere.

Skru op for varmen og tilsæt kødet, lad det stege nogle minutter. Hæld fløde, kokosmælk og optøet spinat ved og lad det koge igennem nogle minutter. Hvis du bruger frisk spinat, tilsættes det til sidst. Jævn med maizena, hvis du synes det er nødvendigt.

Smag til med salt, peber og ekstra chili.

Server med ris og tilbehør.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *