Småkager med chokolade, revet appelsinskal og chili

Forfatter: Anker Heegaard

ankers småkager

Ingredienser:

1 stang vanilje

125 g smør

200 g brun farin

1 æg

225 gram hvedemel eller groft hvedemel. Jeg hælder mest til den grove 🙂

1/2 tsk natron

1/2 tsk salt

2 spsk frisk revet økologisk appelsinskal

100 g chokolade … (jeg bruger chokoladegranulat, der har ensartede stykker)

1/4 tsk. tørret chilipulver … (jeg bruger pulver af  Bhut Orange Copenhagen)

Sådan gør du: 

Kom smør, farin, æg og vaniljekorn  i en skål og rør ingredienserne godt sammen. (Brug hænderne)

Bland mel, natron, salt, chili, appelsinskal og chokolade i og rør dejen jævn. (Brug hænderne)

Nu er dejen klar

Rul dejen til en pølse og pak den i husholdningsfilm. Sæt den i køleskabet.

Du kan med fordel lave 2 pølser (lyder forkert i en småkage opskrift) ….. så kan du skære af den ene, mens den anden er i køleskabet.

Tag dejen ud når den er kold … eller lad den stå til du har tid … evt. natten over

Skær den i 3-4 mm skiver og sæt på bageplade med bagepapir. Hold god afstand da de flyder lidt ud.

Bages ved 200 grader i ca. 10 min. (Ikke varmluft)

Din ovn kan være bedre eller dårligere end min, så hold øje med om de 10 minutter passer med din.

Kommes straks på rist og afkøles.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *