Pistacie-chili småkager

Forfatter: Helle Forsberg

Pistacie

Ingredienser:

500 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1-1½ tsk. knuste tørrede chiliflager

½ frisk finthakket chili

60 g. grofthakkede usaltede pistacienødder

75 g. grofthakkede mørk chokolade

375 koldt smør

500 g fint rørsukker

2 æg

Sådan gør du:

Sigt mel og bagepulver.

Tilsæt chiliflager, nødder, chokolade, og smør i små tern.

Kør i røremaskine, med dejkrog, til smørret er kørt ud.

Tilsæt sukker og æg og kør kun lige til dejen er samlet (dette er meget vigtigt, da småkagen ellers mister sin sprøde struktur).

Saml hurtigt dejen med hænderne.

Del dejen i klumper á 500 gram og tril hver af dem til en pølse (diameter som en 20 kr.).

Rul dejen i bagepapir og put dem i fryseren eller køleskabet til de er hårde. (Jeg puttede dem bare i køleskab 1 time).

Varm ovnen op til 200 grader.

Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem på bageplade/bagepapir, godt med mellemrum, de flyder lidt ud. (jeg lægger 5 x 5 på en plade).

Bages i 7-10 min. Hold godt øje, pludseligt har de fået nok.

Opbevares bedst i kagedåse, med tætsluttet låg.

Helles pistacie småkager

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *