Mias gule chilisauce

Forfatter: Mia Elisabeth Sørensen

Mias gule chilisauce

Ingredienser:

4 fed hvidløg

2 halvstore løg

3 spsk olivenolie

4 gulerødder

5 dl vand

Saft af en halv lime

Halvanden dl æblecider eddike

8 chilier af den styrke man ønsker

Salt efter smag

Lidt maizena rørt ud i en anelse vand

Sådan gør du:

Hak hvidløg og løg groft. Varm olien op i en gryde og brun løg og hvidløg let af.

Hak gulerødderne og kom dem ned i gryden, tilsæt vand og lad det simre i 20 min uden låg.

Efter de 20 min. tages det af varmet og køres glat med en blender.

Hak chilierne og kom dem ned i den blendede sauce.

Kog saucen op i ca 5 min og blend den igen.

Kør saucen igennem en sigte for at fange kerner.

Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt lime og æblecider eddike.

Bland maizenaen med en anelse vand og hæld det i saucen.

Kog saucen op igen i et par min og hæld den på flaske.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *