Kristines chili-citrus-sirup

Forfatter: Kristine Kromann

image001

Ca. 3 dl.

Ingredienser:

En god håndfuld chili med citrusaroma (fx en blanding af Habanero Limon, Toftegårds Citronchili, Golden Cayenne og Criolla Sella)

Saft og skal af 2 øko citroner + 2 øko limefrugter

Ca. 1 dl vand

Ca. 200 g rørsukker + 2 spsk. Glukose (siruppen bliver gylden-karamelfarvet pga. rørsukkeret. Hvis du ønsker den mere lys, kan du bruge hvidt sukker i stedet for).

Sådan gør du:

Tag stilkene af chilierne og hak dem i en hurtighakker, eller forsigtigt i en blender. De skal ikke blive fuldstændig findelt eller mos.

Kog alle ingredienser sammen i en gryde i ca. 10 – 15 min. alt efter hvor tyk du kan lide din sirup. Husk at siruppen tykner lidt når den køler af. Smag til om der skal mere sødt, surt eller stærkt i. Hvis du tilsætter mere chili eller sukker, skal du lige koge siruppen igennem i ca. 5 min. for at dræbe bakterier og/eller undgå sukkerkrystaller i siruppen.

Tag gryden af varmen og tilsæt atamon. Hæld på en ren flaske og sæt låg på med det samme.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kristines chili-citrus-sirup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *