Hot Sauce med Saltcitron og Mango

Forfatter: Stefan Holm

Hot Sauce med Saltcitron og Mango

Forberedelse: Saltcitroner Følg en af de mange opskrifter der kan findes på nettet – fx http://www.isabellas.dk/mad/salat-tilbehoer/saadan-salter-du-citroner Denne del kræver at du er ude i god tid – hvis du laver dine saltcitroner selv (og det kan varmt anbefales – det er let, og det smager fantastisk), skal de helst stå mindst et par måneder før de bruges. En velassorteret etner-grønthandler eller lignende kan muligvis have nogen.

Ingredienser (til ca. 3,5 liter):

Passende mængde chilier efter smag (jeg brugte 10 monkey face, 10 habanero lemon og 8 BOC)

12 gule peberfrugter

4 store mangoer

Skrællen fra 2 hele saltcitroner (dvs. 8 kvarte)

2 hele hvidløg

4 stænger kanel

3 dl æblecidereddike

3 dl lambic (hér vil hvidvin eller en blanding af vand og mere eddike formentlig fint kunne bruges som erstatning)

1 dl gin

Atamon

Sådan gør du:

Chili, peberfrugt, mange og saltcitroner hakkes groft.

Hvidløgene knuses og pilles og det hele kommes i en gryde, der bringes i kog, hvorefter det simrer i en times tid.

Kanelstængerne tages op og resten blendes grundigt.

Gryden tages af varmen og Atamon tilsættes efter anvisning på flasken.

Saucen omhældes til skoldede og atamonskyldede glas/flasker.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *