Forfatter: Stefan Holm
Forberedelse: Saltcitroner Følg en af de mange opskrifter der kan findes på nettet – fx http://www.isabellas.dk/mad/salat-tilbehoer/saadan-salter-du-citroner Denne del kræver at du er ude i god tid – hvis du laver dine saltcitroner selv (og det kan varmt anbefales – det er let, og det smager fantastisk), skal de helst stå mindst et par måneder før de bruges. En velassorteret etner-grønthandler eller lignende kan muligvis have nogen.
Ingredienser (til ca. 3,5 liter):
Passende mængde chilier efter smag (jeg brugte 10 monkey face, 10 habanero lemon og 8 BOC)
12 gule peberfrugter
4 store mangoer
Skrællen fra 2 hele saltcitroner (dvs. 8 kvarte)
2 hele hvidløg
4 stænger kanel
3 dl æblecidereddike
3 dl lambic (hér vil hvidvin eller en blanding af vand og mere eddike formentlig fint kunne bruges som erstatning)
1 dl gin
Atamon
Sådan gør du:
Chili, peberfrugt, mange og saltcitroner hakkes groft.
Hvidløgene knuses og pilles og det hele kommes i en gryde, der bringes i kog, hvorefter det simrer i en times tid.
Kanelstængerne tages op og resten blendes grundigt.
Gryden tages af varmen og Atamon tilsættes efter anvisning på flasken.
Saucen omhældes til skoldede og atamonskyldede glas/flasker.