HelleBelles stærkeste chilisauce (indtil videre)

Forfatter: Helle Nørregaard Thulstrup

Helle 1

Ingredienser:

1 bhut jolokia (stor)

4 små boc

3 red hot habanero

2 jamaican red

2 små løg

1 kg æblemos (usødet) – eller æbletern fra friske æbler

2 dl sukker

½-1 liter vand

lidt salt

Sådan gør du:

Chilier og løg sauteres uden at brankes et par minutter.

Tilsæt æblemos (kan være æbletern, så skal det hele bare kog længere tid, så æblerne bliver til mos).

Tilsæt ½ liter vand og lad simre 15-20 minutter. Der kan tilsættes mere vand, hvis man ønsker en tyndere sauce.

Hæld på foodprocesor og purer – må gøres ad 2 omgange (eller flere, hvis maskinen er lille).

Skold og behandl marmeladeglas med atamon.

Tilsæt atamon til saucen jvf dosering på flaske.

Denne portion gav 5 glas chilisauce.

OBS – der blev hostet lidt i køkkenet.

Jeg bruger chilisaucen til: Dryppe henover kødsaucer, henover forårsruller, tortillapandekager. Jeg laver min egen pesto, hvor jeg enten tilsætter friske chilier eller chilisauce. Jeg laver altid egen dressing, af yoghurt naturel med pesto, chilisauce, lidt salt og peber – og evt. ekstra hvidløg, tomat, karry eller andet godt. Hvis vi får en kotelet eller bøf, hakket eller hel, kommer der ofte også en klat chilisauce til at spice lidt op.

Helle 2

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *