Forfatter: Don Olsen
Ingredienser:
1 avocado
3 store ell. 6 små tomatillo
3 fed hvidløg/ell. 3 terninger hvidløgspulver (3 tsk.)
1 jalapeno chile
1 BOC chili frisk/ell. tørret
½ bundt frisk koriander
saft af 1 stor lime ell. 2 små
salt efter smag
Sådan gør du:
Rens tomatillo for skal, jalapeno & BOC for stængel og skyl koriander.
Kom tomatillo, jalapeño, BOC & hvidløg i deres skal i en gryde med kogende vand. Kog tomatillos i 15 minutter, chilierne i 10 minutter, tørret BOC & hvidløg i 5 minutter. Dræn og lad det hele køle af.
Skær rundt om avocadostenen og drej de to halvdele hver sin vej. Slå kniven ned i stenen og drej – fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i blenderen.
Rens hvidløg for skal, skær tomatillo, jalapeño & BOC i mindre stykker og kom det i blenderen sammen med limesaft, skyllet koriander og salt.
Blend på høj hastighed til det har en cremet konsistens.
Kan holde sig 1-2 dage i køleskab.
Klik på et billede herunder for at se det i stort format. Der kan bladres ved hjælp af piletasterne.