Don O Salsa

Oprindelig forfatter: Don Olsen

Den glade formidler: Verner Nørby

Don O salsa - 3

Opskriften her må betragtes som en ”grundopskrift”, der ikke nødvendigvis skal følges slavisk…

Jeg plejer at lave den lidt efter hvad jeg lige har ved hånden og/eller hvad jeg kan få fat i. Til denne her udgave, som ca giver 1 liter færdig salsa, har jeg brugt følgende:

Ingredienser:

8 stk. Bhut Orange Copenhagen chili

7 stk. grønne (umodne) Rocoto chili

16 stk. små/mellemstore grønne (umodne) Pimenta de padron chili

7 stk. tomater (blomme)

4 stk.rødløg

3 hele hvidløg

Et bundt friske korianderblade

Saften af 1 stk. limefrugt

1 lille spsk. groft salt

Sådan gør du:

Alle ingredienser (undtagen de sidste 3) grilles og røges, til det hele får farve og bliver tilpas ”branket”.

Til røgningen bruger jeg Mesquite røgeflis, som jeg smider oven på kullene imens der grilles.

Hvis noget er blevet grillet for hårdt og er blevet pletvist branket – det er næsten umuligt at undgå – kan man med fordel lige fjerne det sorte sådan at kun de ‘godt stegte’ dele kommer med videre.

Det hele puttes herefter i blenderen, sammen med korianderbladene, limesaft og salt. Det blendes fint eller groft som du nu kan lide det og er nu færdig til brug.

Styrken på salsaen, kan varieres efter smag, ved at vælge hhv. mildere og stærkere chilier.

Denne her opskrift giver en salsa som ligger i den stærke ende. Det meste salsa bruger jeg til at putte oven på pålæg.

God appetit!

Klik på et billede herunder for at se det i stort format. Der kan bladres ved hjælp af piletasterne.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *