Chokolade cookies med chili

Forfatter: Tina Ellegaard Poulsen

tinas cookies

Dobbelt dobbelt dobbelt lækker chokolade, med chili – det er hvad disse lækre cookies er spækket med 🙂 Ah okay, ikke spækket med chili, men tilpas med bid i.

Opskriften lyder som følger til ca 45 stk store cookies. Halver evt. opskriften hvis du synes 45 cookies er liiige rigeligt 😉

Ingredienser:

125 g usaltet smør

500 g mørk chokoade (smeltes)

250 g mørk chokolade (hakkes)

425 g sukker

5 æg

200 g mel

2  1/2 tsk vaniljesukker

1  1/4 tsk bagepulver

1  1/4 tsk salt

1 tsk chilipulver (eller efter smag og styrke)

Sådan gør du: 

Smelt smørret og de 500 g chokolade over vandbad.

Pisk æggene med sukker og vaniliesukkeret og rør bagefter den smeltede chokoladeblanding i.

Sigt mel, salt, chili og bagepulver sammen og rør det i.

Hak så de 250 g chokolade og bland det i dejen.

Sæt små skefulde af dejen på en bageplade med bagepapir. En god stor teske, giver cookies på ca 10 cm i bredden. Så husk at lave godt med plads imellem dem.

Bages ved 170 grader i ca. 12 minutter.

Lad dem køle godt af på bagerist og opbevar dem i lufttæt dåse eller glas……………. Hvis de overlever så længe 😉

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *