Forfatter: Anita Goltermann
Ingredienser:
En brie-ost
Friske chili i styrke og mængde after din smag og humør
Sådan gør du:
Rens og hak dine chili mellemfint.
Del brien på midten.
Skær med en smørekniv rundt langs kanten på brien – et lille stykke inde – sådan at al ostemassen i midten løsnes så meget som muligt. Lirk forsigtigt massen ud af brien med smørekniven eller en ske.
Pres chilien ned i ostemassen som du gravede ud – fordel den godt. Du kan evt. også lave nogle små ‘lommer’/snit med kniven hvor du fylder chili i.
Skub forsigtigt ostemassen på plads i ‘skallen’ igen og saml brien så den igen er pæn og rund.
Hvis man har en stor brie, kan man i stedet skære et ‘låg’ af (hele toppen) på ca 1 cms tykkelse, fylde chilien ned i brien i små lommer/snit og evt. smøre lidt på overfladen og herefter lægge ‘låget’ på igen.
Kan spises med det samme og opbevares på køl indtil den er spist op.
Velbekomme!