Barndorff´s blomme marmelade med chili og mynte

Forfatter: Dorianne & Jesper Bandorff

Mirabellemarmelade

Ingredienser:

1,5 kg blommer ( mirabeller 70% modne og 30% knap modne for at give noget syre )

1 dl vand

650 g sukker

12 g rød melatin

1 chili efter eget valg

1 stor myntegren

Sådan gør du:
De skyllede og udstenede blommer og chili koges med vandet i ca 10 min under låg.

Det meste af sukkeret røres i og koges i 10 min. Imens dette koger blandes resten af sukkeret med melatinen.

Efter de 10 min. kogning tilsættes resten af sukkeret (med melatin) og mynten. Her er det godt at smage om det er nok power fra chilien. Er der det, tages den op, og det koges i 2 min.

Mynten fiskes op, og marmeladen hældes på rene glas (skoldede og/eller atamon .skyllede)

Marmeladen smager godt af blommerne, et punch af chili, der bliver afløst af mynten.

Bon Apetit

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *