Arbol chiles med jordnødder

Forfatter: Don Olsen

Chili de Arbol med jordnødder - 10

Ingredienser:

20 arbol chiles

10-12 hele  jordnødder (eller 25 stk. ristet – undlad salt)

1,2 dl. kokos-, avocado- eller olivenolie

5 + fed hvidløg

½ tsk. salt

1,2 dl vand

Sådan gør du:

Forbered chiles ved at fjerne stilken og tørre med en fugtig klud, chiles må ikke være våde.

Afskal jordnødder.

Kom 0,6 dl. olivenolie i en stegepande og skru godt op.

Kom chiles i ved høj varme og steg dem til de er ‘gyldne’. Tilsæt  hvidløg og pas på ikke at brænde chiles så de bliver sorte.

Tag chiles og  hvidløg op med en hulske og kom dem i en si med køkkenrulle/papirhåndklæder  for  at dræne og afkøle.

I  en anden stegepande, rist jordnødder med 0,6 dl. olie under konstant  omrøring, til de har fået lidt farve. Fjern dem og kom jordnødder i sigten med chili og hvidløg. lad dem køle  i cirka 15 minutter.

Skær chiles i mindre stykker. Knus  alle ingredienser, enten i en blender eller morter, tilsæt vand og salt blend til en grov salsa.

Varm olien igen, tilsæt blandingen og sauter blandingen omkring 10 minutter på lavt blus under konstant omrøring indtil vandet er kogt væk.

Kom på glas/krukke. Kan holde sig i en måned køligt.

Kan man ikke loige finde Chili de árbol, kan eks. cayenne eller andre hotte annuum bruges i stedet.

Klik på et billede herunder for at se det i stort format. Der kan bladres ved hjælp af piletasterne.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.