Abrikosmarmelade med chili og hyldeblomst

Forfatter: Kristine Kromann

Kristines abrikosmarmelade

Ingredienser:

250 g tørrede abrikoser

skal og saft af 1/2 usprøjtet citron

100 g sukker

2 dl vand

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

1 Habanero Orange og 3 Aji Dulce Amarillo

Evt. Atamon

Sådan gør du:

Hak abrikoserne groft.

Vask citronen og riv det yderste af skallen på et fint citrus-rivejern. Prøv at undgå at få den hvide bitre del med.

Kom hakkede abrikoser, sukker, væske, chili, citronskal og -saft i en gryde.

Lad det hele trække mindst 1/2 time, gerne i nogle timer.

Kog marmeladen i ca. 15 minutter med låg på gryden.

Tag gryden af varmen og blend til en helt fin marmelade.

Smag til om der mangler sukker eller chili og tilsæt evt ekstra. Hvis der tilsættes ekstra, skal marmeladen lige koge igennem igen, pas på, for nu kan det let brænde på.

Konserver evt. og hæld marmeladen på rene glas.

Hyldeblomstsaften kan erstattes med vand, så tilsættes lidt ekstra sukker.

Marmeladen kan krydres efter ønske, fx med vanille, kardemomme eller muskatnød.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *